Somatische Seks Educatie

Herinneringen, emoties en gedragspatronen slaan op in het hele lichaam. Verwerken en veranderen vraagt dus ook een aanpak van het hele lichaam

Als gecertificeerd Embodiment Coach en Somatisch Seksuoloog help ik je door middel van oefeningen met onder andere Ademhaling, Consent, Beweging, Aanraking en Spel te leren vanuit lichaamservaringen om het (sensuele) zelf meer te verzorgen, verdiepen en wakker te maken. 

Somatische Seks Educatie aan The Institute for the study of Somatic Sex Educatie is een op wetenschap gebaseerde en trauma-geïnformeerde aanpak om te werken aan meer lichaamsbewustzijn en seksuele en relationele uitdagingen. 

Uniek in dit vak is dat ik ben opgeleid om genitale en anale aanraking aan te bieden voor educatie, heling en het leren kennen van meer genot. Als het je leerintenties ondersteunt, raak ik aan op manieren die helpen om keuze en keuzevrijheid te vergroten, aanwezigheid in het lichaam te ontwikkelen en te leren je steeds levendiger te voelen.

Hierbij is eerst een intakeproces en oefenen met consent en het herkennen van reacties van je zenuwstelsel van belang zodat het lichaam veilig genoeg is om te kunnen leren. 

Wat is het doel?

Somatische seksuele Educatie helpt om op een effectieve manier een ​​groter gevoel van heelheid en welzijn te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat oefeningen en relaties met een Somatisch Seksuoloog educatief, genezend en versterkend zijn voor de cliënt.

Voor wie is het?

Wil je je meer verbonden voelen met je lichaam? Wil je je geslachtsdelen voelen en ze een bron van plezier en kracht voor je laten worden? Is er iets dat je ervan weerhoudt om ten volle te genieten van intimiteit en plezier? Of ervaar je spanning, pijn of gevoelloosheid in je bekken en geslachtsdelen tijdens seks, orgasme of daarna? Heb je last van schaamte, worstel je met ongewenste fantasieën of seksverslaving? Wil je van seksuele belevingen een spirituele ervaring maken? 

 

Wat anderen zeggen over hun ervaring met Somatische Seks Educatie

– Geen genitale pijn meer
– Erectiestoornissen verdwijnen
– Voortijdige ejaculatie verdwijnt
– Meer smering in de vagina
– Je geaard voelen
– Je sterk voelen, op een zachte en krachtige manier
– Meer in staat om je waarheid te spreken
– Kunnen kiezen wat goed voor jezelf voelt
– Betere communicatie (over seks en andere zaken)
– Een gevoel van levendigheid in en rond de geslachtsdelen
– Een verbinding met de geslachtsdelen.
– Een grotere verbinding met andere mensen en de wereld om je heen
– Beter kunnen ontspannen
– Meer zelfvertrouwen

Contra-indicaties

Voordat je beslist om te werken met een Somatisch Seksuoloog is het belangrijk om na te gaan of je klaar bent voor dit werk. 
Ik raad je aan om de volgende vragen in overweging te nemen:
– Ben je emotioneel klaar voor dit werk?
– Ben je fysiek klaar voor dit werk?
– Ben je mentaal klaar voor dit werk?
– Heb je genoeg tijd voor dit proces?
– Is het financieel haalbaar? 

Kijk voor een volledig overzicht bij Professionele ethische richtlijnen voor het werken met een Somatic Sex Educator.

 

Somatische Seks Educatie & Pelvic Release Pakketten

Heb je een vraag of voorstel? Stuur een berichtje!

10 + 13 =