Somatisch leren voor werk

Als je voor jezelf de beste versie van jezelf bent, kun je ook professioneel het beste uit jezelf halen. 

Als ondernemer of professional sta je vaak voor uitdagingen. Dit betekent dat je regelmatig buiten je comfortzone moet treden. We leren nieuwe dingen buiten onze comfortzone en dat is fijn. Toch spelen emoties en sensaties vaak een rol die het leerproces lijken te belemmeren, zoals faalangst, angst voor succes of het negeren van stress. En soms realiseren we ons niet eens dat deze gevoelens er zijn, omdat we het beschouwen als een normaal gegeven dat opzij moet worden gezet. Langdurige stress kan uiteindelijk leiden tot lichamelijke problemen en burn-out. Het is het lichaam dat je vertelt dat het genoeg is. Het is eigenlijk het lichaam dat tegen je schreeuwt, omdat het vele malen en lang eerder subtielere signalen heeft gegeven. De subtiele tekenen van je lichaam leren opmerken is waar ik je mee kan helpen. Je kunt dus leren om met je lichaam samen te werken in plaats van ertegen. In het werkende leven hebben veel beroepen een focus op de geest en wordt er weinig aandacht besteed aan de rest van het lichaam, terwijl het hele lichaam een ​​grote rol speelt bij communiceren, presenteren, leren en herinneren. Leren bewust te worden van wat er in het lichaam gebeurt en hoe je dat kunt reguleren, helpt je niet alleen om beter te presteren en makkelijker te leren, maar ook om je als persoon prettiger, comfortabeler en levendiger te voelen. 

 

 

Wat is het doel?

Met concrete oefeningen met een neurowetenschappelijke basis leren we beter te herkennen hoe jouw lichaam aangeeft wat nodig is voor jou om optimaal te kunnen presteren en leren. Je ontwikkelt tools om op je werkomgeving in te kunnen zetten zodat jij je daar vrijer en effectiever kan voelen.

Voor wie is het?

Wil je je meer verbonden voelen met je werk en collega’s? Wil je tijdens je werk meer plezier en kracht voelen? Is er iets dat je ervan weerhoudt om ten volle te genieten of jezelf te talenten te laten zien? Ervaar je spanning, vermoeidheid, verveeldheid? Heb je eerder een burn-out gehad?

Omatische coaching voor werk kan spanning en tegenzin weer in plezier op je werk veranderen.

Wat mensen zeggen over wat Somatisch leren voor werk heeft gebracht

– Je geaard voelen
– Je sterk voelen, op een zachte en krachtige manier
– Meer in staat om je waarheid te spreken
– Kunnen kiezen wat goed voor jezelf voelt
– Betere communicatie
– Een gevoel van levendigheid en plezier
– Een verbinding met collega’s/ werknemer(s)/ werkgever(s)

Contra-indicaties

Er zijn een aantal redenen om somatische coaching niet te doen. Ik raad je aan om de volgende overwegingen om te werken met een Somatisch coach door te nemen:

– Ben je fysiek klaar voor dit werk?
– Ben je mentaal klaar voor dit werk?
– Ben je emotioneel klaar voor dit werk?
– Kun je je sessies veroorloven?
– Heb je genoeg tijd?

Kijk voor een volledig overzicht van de ethische richtlijnen en overwegingen om te werken met een somatisch coach naar de Professionele Ethische Richtlijnen

Somatisch leren voor werk pakketten

Heb je een vraag of voorstel? Stuur een berichtje!

10 + 14 =