Professionele Ethische richtlijnen

Ik volg de ethische richtlijnen van de Somatic Sex Educators Association (SSEA).

Door middel van somatische seksuele voorlichting is er effectieve hulp beschikbaar voor mensen die worstelen met verschillende uitdagingen rond seks en seksualiteit, en is er het potentieel voor hen om een ​​gevoel van heelheid en welzijn te ontwikkelen. Professionele training in somatische seksuele voorlichting en seksuologisch lichaamswerk betekent dat beoefenaars wordt geleerd het beroep uit te oefenen met eerlijkheid, integriteit en competentie. Somatische seksuele voorlichting is een veilige manier voor mensen om hun seksualiteit te verkennen en te helen, omdat we ethische beoefenaars zijn die werken binnen duidelijke grenzen en rollen.

Elke cliënt is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de praktijken en relaties die ze ervaren met een Somatic Sex Educator educatief, genezend en versterkend voor hen zijn.

De belangrijkste focus en primaire ethische verantwoordelijkheid van de behandelaar ligt op het welzijn van hun cliënt. De coach werkt om de cliënt te ondersteunen in de ervaring van belichaming en bekrachtigde, enthousiaste toestemming. Wanneer aanraking is opgenomen in somatische seksuele educatie, is dit ten behoeve van het leren en groeien van de cliënt. Tijdens de sessie staat de behandelaar volledig en consequent ten dienste van de persoonlijke groei en het leren van de cliënt. De behandelaar zet zich in voor hun eigen professionele ontwikkeling en voortdurende zelfzorg. De coach is zich bewust van het potentieel voor aantrekking binnen de relatie tussen cliënt en behandelaar en zorgt ervoor dat de focus altijd ligt op de groei en het leren van de cliënt. De beoefenaar oefent op een manier die vrij is van jb hublot classic fusion mens around 11mm 511 nx 1171 lr 542 nx 1171 lr around 18cm narcistische focus op macht, bewondering of seksuele bevrediging. Bij het aangaan van een cliënt-behandelaar-relatie is er een intakeproces waarin grenzen duidelijk worden gesteld en afgesproken. Somatic Sex Educators die werkzaam zijn als gecertificeerde seksuologische bodyworkers, hebben bovendien beloofd om deze ethiek te volgen: De Ethische Code van de Vereniging van Gecertificeerde Seksuologische Bodyworkers

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op het vermogen van een persoon om effectief met een Somatic Sex Educator samen te werken. Deze checklist beweert niet alles te zijn waar je rekening mee moet houden wanneer je overweegt om met een Somatic Sex Educator te werken. Het wordt als uitgangspunt gegeven. Zelfzorg na een sessie is net zo belangrijk als wat er gebeurt tijdens sessies met een Somatic Sex Educator. Sommige van de items in de volgende lijst bieden richtlijnen over wat cliënten kunnen doen om somatisch werk te integreren.

Heb je ondersteuning in je netwerk?

Het is belangrijk om naast je Somatic Sex Educator ook ondersteuning te hebben van anderen. Denk aan je hulpbronnen in jezelf en de mensen en dieren die in je leven zijn. Met wie kun je over dit werk praten?

Ben je emotioneel klaar voor dit werk?

Het proces van ontdekken, identificeren, loslaten en genezen van seksueel misbruik of verwaarlozing is krachtig. Het kan voelen alsof je wereld op zijn kop wordt gezet. Diepe emoties kunnen vrijkomen en hebben een grote impact op je leven.

Ben je fysiek klaar voor dit werk?

Zullen je fysieke gezondheid, dieet, lichaamsbeweging en slaaproutines je tijdens het proces ondersteunen? Als er lichamelijke gezondheidsproblemen zijn, moet je je arts raadplegen om ervoor te zorgen dat je belangrijke medische behandelingen niet verwaarloost. Breng je Somatic Sex Educator op de hoogte van eventuele medicijnen met bijwerkingen die je gemoedstoestand of emoties kunnen beïnvloeden tijdens sessies.

Ben je mentaal klaar voor dit werk?

Hoe reageer je op uitdagingen? Wat gebeurt er in je hoofd als je je getriggerd voelt? Het is belangrijk om een ​​gewoonte te ontwikkelen om aandachtig een getuige te zijn van denkpatronen die verband houden met je seksualiteit voordat je deelneemt aan een programma van somatische seksuele voorlichting gericht op lichaamsgericht leren. Praktijken zoals meditatie, jschrijven in een dagboek, gebed en persoonlijke verzorging kunnen belangrijk zijn voor mensen in dit proces.

Heb je genoeg tijd?

Een reis naar seksueel welzijn is geen eenvoudig proces. Wees op je hoede voor iedereen die eenvoudige oplossingen of technieken belooft die op wonderbaarlijke wijze “alles beter zullen maken” en je wonden zullen genezen.

Naast tijd voor je sessies met een Somatic Sex Educator, moet je jezelf ook voldoende tijd gunnen om te verwerken en te integreren wat je sessies onthullen of triggeren. “Huiswerk” dat je van je Somatic Sex Educator krijgt, zal waarschijnlijk een belangrijk onderdeel vormen van je weg naar welzijn.

Kun je je sessies veroorloven?

Er kunnen aanzienlijke kosten mee gemoeid zijn om een ​​programma van somatische seksuele voorlichting te voltooien, wat enkele maanden of langer kan duren. Elke cliënt is uniek, dus de tijd die het kost en het aantal sessies dat nodig is om een ​​leerproces te voltooien, is voor elke persoon anders.

Heb je een Somatisch Sex Educator gevonden waar je je goed over voelt?

Bekijk de kwalificaties, ervaring en reputatie van een Somatic Sex Educator. Interview een potentiële coach om te zien of je denkt dat ze goed bij je passen. Veel Somatic Sex Educators bieden een gratis bel- of Skype-sessie van 10 minuten aan. Als je het punt hebt bereikt waarop seksuele genezing en heelheid voor jou noodzakelijk worden, vertrouw er dan op dat je zorgvuldigheid en intuïtie je naar de juiste mensen zullen leiden om mee samen te werken.

Ben je in staat om het te zeggen als dingen verkeerd voelen?

De meeste Somatic Sex Educators zijn goed gekwalificeerd, betrouwbaar en zeer bekwaam. Ze volgen een roeping om anderen te helpen op de manier waarop ze zijn geholpen om te genezen en seksueel te leren. En ze kunnen allemaal fouten maken of onbedoeld pijnlijke herinneringen oproepen. Af en toe kunnen somatische seksuele opvoeders misleid zijn of de juiste grenzen missen. Om effectief samen te werken met een Somatic Sex Educator, moet u opmerken wanneer dingen verkeerd aanvoelen en uw mond opendoen. Vraag uw behandelaar onmiddellijk om te stoppen en de activiteit of het plan voor uw sessies te wijzigen.

Bouw je aan een gemeenschap?

Vraag je Somatic Sex Educator om je te vertellen over workshops en om je te helpen bij het vinden van groepen waaraan je kunt deelnemen. Word niet afhankelijk van één coach. Creëer een gemeenschap van “seksuele heelheid”.

Schrijf je in voor meer artikelen, tips en aanbiedingen!

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.