Embodiment & Somatische Seksuele Coaching

'Herinneringen, emoties en gedragspatronen slaan op in het hele lichaam. Verwerken en veranderen vraagt dus ook een aanpak van het hele lichaam.' -Afra 

Wil jij op reis door je lichaam om het weer jouw thuis te maken? Wil je meer los kunnen laten, genieten, in extase kunnen zijn? Ik kan je daarbij helpen. In sessies gebaseerd op jouw intenties, uitdagingen, behoeften en wensen werken we samen naar meer connectie met je lichaam, genot, levendigheid, welzijn in je relaties, aanraking, seks, creativiteit en meer.

 

Als Embodiment Coach en Somatisch Seksueel coach/ Somatic Sex Educator in training doe ik dit door middel van oefeningen met onder andere Ademhaling, Consent en Spel. We leren zo vanuit lichaamservaringen om het (sensuele) zelf meer te verzorgen, verdiepen en wakker te maken. Ik zit in de laatste fase van de opleiding tot Somatic Sex Educator waarbij ik onder begeleiding van een coach mijn eigen praktijk opzet.

Somatic Sex Education aan The Institute for the study of Somatic Sex Education is een op wetenschap gebaseerde en trauma-ge├»nformeerde aanpak om te werken aan meer lichaamsbewustzijn en seksuele en relationele uitdagingen. 

Als je dit leest zit je waarschijnlijk al een tijdje minder lekker in je vel, misschien loop je al wat langer rond met een seksueel probleem of ben je minder tevreden met je intieme relaties dan je zou willen. 


Misschien heb je al andere dingen geprobeerd, heb je erover gepraat, maar werkte dit niet voldoende. Misschien kan ik je helpen.


Hoewel gespreksgerelateerde behandelingen belangrijk en behulpzaam zijn, is het vaak niet genoeg. Herinneringen, emoties en gedragspatronen slaan namelijk op in het hele lichaam. Verwerken en veranderen vraagt dus ook vaak een aanpak van het hele lichaam. 


Veel lichamelijke reacties gebeuren ongecontroleerd en lijken daardoor onveranderbaar, maar dat is niet zo. Luisteren naar je lichaam geeft je meer keus. Ik help je te luisteren door middel van ervaringsleren, want dat is de taal van het lichaam.