Verslag: 7 dagen Yoni ei inspiratie

Het is bijna Pasen, tijd om het over eieren te hebben: Yoni eieren wel te verstaan;-P.

Ik had al een tijdje een yoni ei en af en toe oefende ik er mee, maar toch kreeg ik er niet echt vat op wat ik nu precies deed als ik het eitje in had en wat het effect ervan was. Vaak bracht ik het eitje in en voelde ik van alles, maar kon ik achteraf niet echt vertellen wat ik precies gedaan had aan bewegingen en ademhaling bijvoorbeeld. Het proces verliep steeds een beetje onbewust en ik kon het dan ook moeilijk beïnvloeden. Onder het motto, 'meer bewustzijn geeft meer keus' heb ik daarom zeven dagen het yoni ei gebruikt en heel zorgvuldig gevolgd wat ik precies deed tijdens het oefenenen en hoe ik me voelde. Dit gaf mij verrassend veel inzichten en daarom deel ik het hier, ter inspiratie. Leren vanuit het lichaam. Hoe we dat dagelijks al doen.


Lees meer

Even wat praktische informatie vooraf:

Ik heb ervoor gekozen om afwisselend een yoni ei en een massagestaafje te gebruiken omdat ik last heb gehad van vaginisme en ik merk dat mijn vagina overdreven kan gaan knijpen met het yoni ei in en dan kan ik soms na afloop juist wat meer spanning ervaren in mijn bekkenbodemgebied. Het kwartsstaafje werkt openend en ontspannend voor mij en geeft daarmee een fijne balans.


Yoni eitjes kunnen bijdragen aan meer bewustzijn van de bekkenbodemspieren waardoor de controle over deze spieren vergroot en het gevoel kan toenemen in de vagina. Met het losmaken van spanning in de weefsels kan ook emotionele spanning vrij komen. Ik gebruik een yoni ei van Polar Jade, maar ze zijn er in vele soorten en maten. Wil je meer weten over de werking van yoni eitjes en welk eitje bij jou past, kijk dan eens op Yoni Yoga. 


Met een Massagelepel/ staafje kun je de vaginawand met meer precisie masseren en spanning losmaken met ofwel de meer puntige of de bollere kant.


Op sommige dagen voegde ik een Lelo Sona toe aan mijn oefensessie, dit is een seksspeeltje dat een zachte en toch diepe stimulatie van de clitoris geeft.


Hieronder kun je lezen wat ik per dag deed met het yoni ei of staafje, hoe het voelde en wat mijn bevindingen waren na een week elke dag oefenen.


Als je dit ook wilt doen is het belangrijkste dat je bewust en geduldig gaat merken wat voor jou prettig is. Als je merkt dat iets bij jou pijnlijk is of niet werkt, neem een stapje terug of doe dan vooral iets anders wat wel oke is. Ieder lichaam is anders, het gaat er vooral om dat we kunnen experimenteren en ontdekken wat fijn is. En, als je hulp nodig hebt, kun je me altijd vragen 🙂.


Dag 1: Yoni ei


Wat:

- Ei opwarmen in handen. 

- Laten rusten voor de ingang van vagina.

- Met elke inademing bekken naar achteren kantelen (alsof ik m'n staart uitsteek naar achteren), op elke uitademing bekken naar voren kantelen (schaambeen naar voren steken).

- Het ei rustig naar binnen laten op elke uitademing.


Hoe voelde het:

Ik merkte dat door telkens bij het naar voren kantelen van het bekken, het ei iets meer naar binnen gleed, bijna zonder druk uit te oefenen op het ei met mijn vingers. Dat was fijn om te merken, het gaf me rust en het besef: ik hoef niet te duwen van buitenaf, mijn vagina leidt. Als het ei helemaal in me zit, blijf ik doorgaan met de ademhaling en bekken naar achteren en naar voren kantelen. Ik voel niet heel veel sensaties vandaag, behalve dat het ei steeds dieper lijkt te gaan en ik voel een klein voorzichtig stroompje prettig gevoel van mijn vagina naar mijn buik omhoog gaan. Ik merk dat ik er na tien minuten ongeveer genoeg van heb. Ik probeer het eitje naar buiten te persen zonder hulp van het koordje, eerst liggend, dan op mijn knieën, dan gehurkt, maar het lukt me niet om het eitje zelfstandig naar buiten te duwen. Ik vind het lastig om de spieren rondom mijn anus en vagina los van elkaar te sturen. Ik verwijder het ei uiteindelijk dus met hulp van het koordje. Ik blijf nog even liggen met mijn hand op mijn vulva. Ik voel wat frustratie in mijn borst omdat ik eerder wel meer controle had over de spieren en ik meer voelde. Na mijn ongesteldheid was dit dus weer een beetje verdwenen. Toch ook een rustig en zacht gevoel bij mijn vulva, blij om deze aandacht aan mezelf te geven. 
Dag 2: Rozenkwartsstaafje

 

Ik gebruikte een staafje van rozenkwarts yoniyoga.nl


Wat: 

- Staafje opwarmen in mond

- Borsten aanraken met afwisselen zachte, grote cirkels en kleinere cirkels rondom tepels.

- voorzichtig naar binnen, minuut of twee bij de ingang blijven

- Rond de klok 1 cm: staafje langzaam langs de vaginawand rond laten gaan op 1 cm diepte

- Rond de klok 2 cm

- Rond de klok 3/4 cm

- Aanknijpen en ontspannen in korte kneepjes, 20 keer

- 2 keer bekkenbodemspieren helemaal uitzetten op een diepe inademing, buik en vagina naar buiten duwen. Ontspannen op een lange uitademing.

- Nog een keer 20 korte kneepjes

- 2 keer helemaal uitzetten op de inademing en ontspannen op de uitademing


Hoe voelde het:

Het voelde alsof de sensaties in mijn vagina weer wakker werden. Rond de klok lichte druk uitoefenen op de vaginawand gaf een verzachtend gevoel, minder spanning. Met de puntige kant van de lepel kon ik wat dieper masseren en wat spanning losmaken. Met de bolle kant was het wat zachter en meer een glijdend gevoel. De korte kneepjes brachten meer opwinding, meer sensatie dan de dag ervoor. Het vergde best veel concentratie om twintig keer vol te houden terwijl de kneepjes even kort bleven en ik ook weer uitzette. Vervolgens twee keer de bekkenbodemspieren uitzetten kostte moeite om volledig uit te zetten en daarna volledig te ontspannen, maar gaf daarna veel warme sensatie.
Dag 3: Yoni ei


Wat:

- Ik heb wat rustige, voor mij ontspannende muziek opgezet

- Ei pwarmen in de mond

- Met het ei over mijn bovenlichaam en buiten en binnenkant dijen masseren/ aaien

- Ademhaling met het ritme van de muziek mee

- Ei voorzichtig naar binnen leiden met elke uitademing iets meer, ik neem de tijd. Ik laat mijn adem met een ontspannende zucht steeds naar buiten. 

- Als het eitje binnin is, helemaal ontspannen, als een plumpudding alles loslaten

- 20 keer kleine kneepjes

- 2 keer helemaal uitademen en ontspannen

- Masturbatie met handen over vulva gecupd 

- Ik trek de adem vanaf mijn vagina naar boven waarbij ik de spieren rondom mijn vagina in en omhoog trek op de inademing en mijn bekken naar voren kantel.

- Ik adem uit naar boven alsof de adem via de kruin van mijn hoofd mijn lichaam verlaat terwijl ik de spieren in mijn vagina ontspan en mijn bekken naar achteren kantel.

- Als de opwinding erg hoog is, adem ik in en uit terwijl ik mijn bekkenbodem naar beneden duw (mijn buik en vagina uitzettend). 


Hoe voelde het:

Vandaag ervaar ik vanuit volledige ontspanning al snel opwinding. En ik ga dan ook na een tijdje over tot masturbatie zonder heel erg op het eitje te letten. Toch voegt de aanwezigheid van het eitje in me veel sensatie toe van binnen. Vandaag is het makkelijker om de energie/ het gevoel ook omhoog te sturen naar mijn borst en hoofd met mijn ademhaling. Het lukt me nog niet om het ei zonder hulp van het koordje te verwijderen, maar het lukt al een stuk verder dan op dag 1. Ik merk dat ik meer controle krijg over de spieren die dieper in mijn vagina liggen en die helpen met het naar buiten persen van het eitje. Dag 4: Rozenkwartsstaafje


Wat:

- Opwarmen in mond

- In een balletje liggen onder de dekens en buik en billen aaien met mijn handen

- Staafje voorzichtig naar binnen brengen

- Ondiep stil houden

- Kneepjes afwisselend dieper in vagina en ondieper

- Helemaal ontspannen

- 20 kneepjes

- 2 keer inademen, buik en bekkenbodem helemaal uitzetten en dan uitademen met omhoog aanspannen

- Helemaal ontspannen

- Toevoegen Lelo op clitorishoed

- Visualiseren hoe de ademhaling vanaf mijn vagina naar mijn buikholte gaat en weer terug. Steeds een stukje hoger.


Hoe voelde het:

Ik merk dat mijn vagina vanzelf kneepjes begint te geven als ik het staafje heb ingebracht. Dit geeft vrijwel direct een opwindend gevoel richting mijn clitoris en ik voel een rondgaande beweging in mijn borst als lucht. Ik heb pijn in mijn rug vandaag en ik ben een beetje emotioneel/sippig. Ik verbindt de randen van de pijnlijke plekken in mijn fantasie met de prettige gevoelens die ik in mijn vagina ervaar. Er komen wat tranen. Ik ervaar het alsof mijn lichaam in tweeën gebroken is, verscheurd. De prettige gevoelens voelen troostend voor de pijnlijke gevoelens. Vooral als ik helemaal ontspan komen er wat emoties los. Daarna is er ruimte voor meer genot met de Lelo.Dag 5: Yoni ei


Wat:

- Warm maken in mijn handen

- Ik lig op mijn rug met mijn benen krom in de lucht en beweeg mijn benen rond waarbij ik ook mijn bekken naar voren en achteren kantel. 

- Ontspannen en voelen 


Hoe voelde het:

Ik merkte dat het rondbewegen van mijn gebogen benen het makkelijker maakte om het eitje naar binnen te laten gaan. Dit voelde ook een beetje speels, alsof ik liggend aan het dansen was. Ik was nu minder gefocust op het naar binnen brengen van het ei, ik genoot van het voelen van het eitje tegen mijn vagina aan me voorstellend dat ik er kleine kusjes tegenaan drukte. Uiteindelijk kwam het eitje zo binnen met een lichte sturing van mijn vingers. Eenmaal binnen ontspande ik. Dit keer waren er geen kneepjes die vanzelf begonnen. Ik voelde een kalmte. Ik ging op mijn zijn liggen en voelde me heel tevreden. Zonder veel gedachten keek ik om me heen en voelde me een tevreden en nieuwsgierig kind. Ik denk dat ik zo ongeveer twintig minuten heb gelegen, mezelf zachtjes aaiend over mijn hele lichaam; armen rug, benen, voeten, gezicht etc. Uiteindelijk raakte ik een beetje afgeleid, er kwamen weer gedachten van de dingen die ik nog moest doen. Na een tijdje drukte ik het eitje naar buiten. Dit kon ik nu zelfs al doen terwijl ik op mijn rug lag zonder hulp van het koordje. Ik merkte dat ik nu meer controle had over de achterwand van mijn vagina en dat hielp erg om het eitje naar buiten te duwen. 


Dag 6: Rozenkwartsstaafje


Wat: 

- Warm maken in mijn hand.

- Dieper binnenin voelen

- Kneepjes en dan weer uitzetten en diep inademen

- Kleine beweginkjes, stukjes in en uitHoe voelde het: 

Ik nam lang de tijd om het staafje voorzichtig naar binnen te laten gaan en dat voelde heel zacht en kalmerend. Zo fijn om mezelf die rust te gunnen en daarmee besef ik dat ik dat toch lang niet altijd doe en te veel wil. De kneepjes doe ik dit keer ook wat subtieler dan eerdere dagen en dit zorgt voor zachte golfjes van genot die steeds verder omhoog richting m'n hals bewegen. Weer het besef dat minder doen, soms onverwachts veel teweeg kan brengen. Een glijdende beweging met hele kleine stukjes geeft ook een fijn gevoel en vergroot de sensaties naar borsten en mond. 


Dag 7: Yoni ei


Wat:

- Opwarmen in mond

- Focus op ei naar binnen en naar buiten drukken met vagina

- 10 kneepjes aan opening en daarna eitje weer naar buiten duwen

- eitje weer naarbinnen brengen met twee vingers

- Iets dieper kneepjes en dan eitje weer naar buiten duwen.

- Iets dieper, geen kneepjes, ontspannen

- Kneepjes

- Naar buiten duwen

- Masturbatie zonder ei met Lelo en ademhalingHoe voelde het:

Ik merkte dat het zelf naar buiten duwen van het eitje makkelijker ging. Het ontspannen was erg fijn dit keer. Ik voelde een kalmte over me heen komen. Een lichte leegte. Ontspanning in mijn borst, hals en hoofd. Zuchten kwamen vanzelf. Daarna komen de kneepjes vanzelf. Aan het einde lukt naar buiten duwen niet liggend, maar wel staand. Ik voel een zachte opwinding en ga over in zelfbevrediging met mijn handen en later de Lelo. Ik voeg ademhaling toe. Mijn adem omhoogtrekkend op de inademing en uitduwend naar beneden op de uitademing. Terugkijkend:


Ik merkte dat zeven dagen oefenen met het yoni ei en de rozen kwartsstaaf me meer gevoel gaven en meer controle over de spieren in mijn bekkenbodem. Ik merkte ook een verschil gedurende de rest van de dag; ik voelde me meer verbonden met mijn bekkenbodemgebied. Alsof mijn onderbuik voller was zonder zwaar te zijn. Dit gaf me meer kalmte in mijn gemoedstoestand. Ik werd minder snel gegrepen door verstorende emoties en het was alsof ik beter wist wat goed voor me was, meer als een weten in plaats van een logisch beredeneren vanuit mijn hoofd. Gedachten waren rustiger. Mijn libido en gevoeligheid in mijn vagina ging omhoog, ook al verschilde dat per dag. De ene dag gaf het ei of staafje me meer opwinding, op andere dagen voelde het meer verzorgend en sussend.  Het opschrijven van wat ik deed hielp me om te in te zien dat ik eigenlijk best veel deed met mijn spieren, bewegingen en adem bijvoorbeeld, terwijl ik vóór deze week dacht dat ik helemaal niet zoveel deed. Dit gaf me inspiratie om verder te oefenen met kleine variaties. De wetenschap dat ik best wel veel deed gaf me ook meer rust om echt de tijd te nemen om alles goed te voelen en ook tevreden te zijn als er niet zoveel gebeurde.

Het afwisselen van het yoni ei met het kwartsstaafje was voor mij heel prettig om mijn bekkenbodemspieren niet te driftig te trainen en juist meer spanning op te bouwen. Dat is dus misschien iets om rekening mee te houden als je ook vaginisme hebt of hebt gehad. Embodiment House

Copyright © Alle rechten voorbehouden