De-armouring: welke tools zijn geschikt?

by | Nov 9, 2022

De-armouring: welke tools zijn geschikt?

Alle spieren in je lichaam kunnen spanning opbouwen door stress, onbewust aanspannen of emoties. Die spanning kan vast gaan zitten waardoor bewegen minder soepel gaat en aanraking pijnlijk kan zijn. Ook het bindweefsel wat om de spiervezels heen zit en zorgt voor flexibiliteit kan gaan ‘vastzitten’ of verkleven. Zo is het ook voor de spieren in en rondom je yoni/vulva/vagina/poes/you name it.

 

Door chronische spanning in de spieren en/of verklevingen in het bindweefsel kan je last hebben van pijn, minder voelen of een beetje een doof gevoel bij aanraking. Het is dus goed om net als voor andere spieren in je lichaam ook te zorgen voor de spieren in je yoni. 

Dit kun je met je handen doen door te masseren, maar soms kan het afleidend zijn omdat je handen ook voelen en dat maakt focussen op voelen in je yoni lastiger. Bovendien kun je misschien niet overal zo goed bij met je vingers. Daarom zijn er ook massagetools. Hier staan ze op een rij.

Massagestick: 
Een massagestick is een recht staafje, meestal van edelsteen zoals rozenkwarts.
Voordeel: Het is een handzame tool, een toegankelijk formaat om te beginnen met de-armouring/ yoni release. Met de bolle punt kun je zowel de buiten als binnenkant van je yoni goed masseren. Niet heel prijzig.
Nadeel: Het staafje van edelsteen kan niet tegen grote temperatuurverschillen dus je kan het niet met kokend water schoonmaken. Toch kom je met de lauwe kraan en desinfectiemiddel of zeep (liefst natuurlijke ingrediënten) een heel eind. Het staafje breekt snel als je het laat vallen. Minder geschikt voor zeer diepe penetratie. 

Massagelepel: 
Een massagelepel is bet als de massage stick een staafje meestal van edelsteen, maar met een lichte welving erin.
Voordeel: Handzaam. Met de punten kun je de wand van je yoni heel gericht masseren. Niet heel prijzig.
Nadeel: Breekbaar. Hygiëne net als massagestick. Minder geschikt voor zeer diepe penetratie.

Therawand:
Een therawand is een s-vormige staaf van glas of acryl.
Voordeel: Je kunt hiermee diep in de vagina masseren. Hygiëne; glas kan goed tegen temperatuurverschillen en kun je dus uitkoken. Grip; de therawand is langer dan een massagestick of -lepel waardoor je hem goed vast kunt houden, ook bij dieper inbrengen. 
Nadeel: de therawand is dikker dan de massagelepel en -stick waardoor inbrengen lastiger kan zijn bij yoni’s die penetratie moeilijker vinden. Glas kan natuurlijk wel breken als je het laat vallen al is deze minder breekbaar dan een massagestick. 

Pelviwand LA:
De pelviwand is net als de therawand een s-vormige staaf maar van acryl. Deze is minder dik dan de therawand waardoor inbrengen makkelijker is en je ook beter kan voelen vind ik zelf. Aan één kant heeft de pelviwand knobbels waarmee ook gemasseerd kan worden. Je kan dus kiezen welke kant je neemt.
Voordeel: smaller dan de therawand voor meer sensitiviteit. Goede grip. Materiaal: bevat geen weekmakers, is goed te reinigen en niet breekbaar.
Nadeel: minder goed in precisiewerk dan de massagelepel. 

Dildo:
Een dildo kan je ook gebruiken om inwendig mee te masseren, maar neem liever niet een dikke dildo omdat je daarmee niet de sensitiviteit van je yoni oefent.
Ik heb niet echt een voordeel behalve dat dit misschien iets is wat je al in huis hebt en wat je dus een makkelijke instap geeft.
Nadeel: Een dildo heeft vaak weekmakers en kan te dik zijn om overal goed te kunnen voelen.

Vibrator:
Voordeel: Dubbele functie; er zijn vibrators die qua vorm vergelijkbaar zijn met een massagestick. Als je de vibratieknop uitzet kan de vibrator dienen als massagestick. 
Nadeel: Vibratie is intens en kan je juist minder gevoelig maken voor aanraking als je het veel gebruikt. Bovendien zorgt een vibrator er vaak voor dat je je spieren meer gaat aanspannen en zo kan chronische spanning juist versterken. Als je yoni de neiging heeft om snel aan te spannen, is een vibrator niet aan te raden om veelvuldig te gebruiken. Wat is dan veel? Als je merkt dat je minder gevoelig wordt of als je pijn in je onderbuik of yoni voelt is het een teken. Als je het wel gebruikt, is afwisselen met een andere tool ter ontspanning en sensitiviteitstraining helpend. 

Yoni-ei: 
Een yoni-ei is verkrijgbaar in verschillende soorten edelsteen (ieder soort edelsteen kan een eigen soort energetische werking hebben, daarover hier meer). Het ene edelsteen is harder dan het andere wat effecten voor de hygiëne. Een nefriet jade ei heeft bijvoorbeeld een hoge hardheid en kan je in kokend water leggen zonder dat het barst.
Voordeel: zeer handzaam, kan je overal mee naartoe nemen. met een touwtje erbij kun je het ei makkelijk verwijderen. Met een yoni-ei train je de spieren van je vagina doordat je vagina zelf met het ei speelt of door oefeningen te doen.
Nadeel: Yoni’s die snel aanspannen en spanning vasthouden kunnen dat ook doen met het yoni-ei waardoor spanning kan opbouwen in plaats van afnemen. In dat geval kan een massagelepel of pelviwand een betere optie zijn of daarmee afwisselen. 

Heb je vragen over yoni zelf-release/ de-armouring of wil je leren hoe?
Stuur me een bericht of kijk eens bij de online training!

 

0 Comments